-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce2
-
Celkový čas10 minut
Podle výživových specialistů bychom měli jíst rybu alespoň dvakrát týdně. Tato skvělá tuňáková pomazánka vám tento limit pomůže splnit, navíc je chutná, zdravá a velmi jednoduchá na přípravu.
Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou je lehká, zdravá forma pomazánky, která se hodí k oblíbenému pečivu. Existuje několik způsobů, jak si můžete tuto pomazánku připravit. Já dnes zvolila zdravější formu s lučinou a jarní cibulkou, kde základem je tuňák v konzervě. Tuto pomazánku bych mohla jíst téměř pořád, jelikož pokaždé přidám jiné ingredience.
Suroviny na přípravu tuňákové pomazánky:
- Tuňák v konzervě ve vlastní šťávě – 100g bez šťávy, pouze obsah masa
- Lučina linea – 60g
- Jarní cibulka – 1ks včetně natě
- Citron – pár kapek
- Sůl, pepř a kmín – na dochucení
Postup přípravy tuňákové pomazánky:
- Vylijeme z tuňáka šťávu a rozmačkáme najemno.
- Zakápneme pár kapkami citronu.
- Přidáme nakrájenou jarní cibulku na kolečka včetně natě.
- Poté přimícháme lučinu, ochutíme solí, pepřem, kmínem a vše promícháme dohromady.
- Nakonec jsem ozdobila zbylou natí jarní cibulky.
- Pomazánku dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat s oblíbeným pečivem.
Chutnala vám tuňáková pomazánka s jarní cibulkou? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews